skip to Main Content
06-46993444 info@overgangsconsulente.com

De overgang is hot! In de loop der jaren merken we dat er (gelukkig) steeds meer aandacht komt voor de overgang. Vrouwen nemen het heft in handen en zoeken hulp bij hun overgangsklachten. Hiervoor komen zij vaak bij de Overgangsconsulent. Zij is de professional die hen onafhankelijk adviseert en begeleidt in deze levensfase. Om te voldoen aan de vraag van de vrouwen zijn we op zoek naar nieuwe collega’s.

Is de opleiding tot Overgangsconsulent iets voor jou?

Ben je gediplomeerd Verpleegkundige, Verloskundige of Fysiotherapeut met een geldige BIG- registratie en heeft het begeleiden en adviseren van vrouwen in de overgang je specifieke interesse?

Lijkt het je een uitdaging om een zelfstandige praktijk als VVOC Overgangsconsulent te beginnen of wil je werken op een menopauzepoli?

Beheers je verschillende communicatietechnieken en coaching vaardigheden om een goede inventarisatie van de klachten en de (on)mogelijkheden van de vrouw te bepalen en haar te helpen haar weg te vinden in deze nieuwe levensfase?

Zijn je antwoorden ja? Dan is het beroep Overgangsconsulent wellicht iets voor jou.

De opleiding wordt als enige opleidng door de DMS (Dutch Menopause Society) en NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) gesteund en erkend!

Toelating:

  • Diploma Verpleegkunde mbo-niveau 4 of diploma Verpleegkunde hbo-niveau 5 of Diploma Verloskundige, Fysiotherapie
  • Geldige BIG-registratie (artikel 3-beroepen)
  • Minimaal 2 jaar werkervaring
  • Affiniteit met de cliëntencategorie

Informatie opleiding:

Duur: 12 maanden
Aantal lesdagen: maximaal 30 dagen

Informatiebijeenkomst:

Datum: zaterdag  15 januari 2022

Tijd: 09.30 – 12.00 uur
Locatie: 
Restaurant Seven Fields, Wijnhaven 36, Rotterdam

Meer informatie over de opleiding zelf kun je vinden via:

Hogeschool Breederode

Eigen praktijk of werken op een poli?

Wanneer je de opleiding tot Overgangsconsulent met goed gevolg hebt afgerond bestaat de mogelijkheid om zelfstandig vanuit een eigen praktijk te starten als Overgangsconsulent. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen te gaan werken op een menopauzepoli.

Opleiding overgangsconsulente
Back To Top